HelmiSimpukan uudistettu ruokalista sai suomalaisen työn tunnuksen

Ke, 13.2.2019 - 09:00 |

HelmiSimpukan Arto Rastaan kanssa suunniteltu uusi ruokalista on saanut Avainlippu-tunnuksen

Avainlippu-tunnus myönnettiin HelmiSimpukan hiljattain uudistetulle ruokalistalle. Listan perustana ovat kotimaiset, laadukkaat raaka-aineet, ja ruoka tehdään asemilla itse, omassa keittiössä omien kokkien johdolla.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt HelmiSimpukka Ravintoloiden uudelle ruokalistalle Avainlippu-tunnuksen. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä ja kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

HelmiSimpukan ruokalista uudistettiin keittiömestari Arto Rastaan johdolla viime syksynä. Uusi menu on sekä suomalaisempi että kansainvälisempi. Valikoimaa selkeytettiin ja listalle tuotiin rakastettuja klassikoita, jotka maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen. Sen vastapainoksi listalla on annoksia, joissa maistuvat niin lähi-idän mausteet kuin suomalainen syyssatokin.

Annosten perustana ovat tuoreet, laadukkaat raaka-aineet. Listan kaikki pääraaka-aineet korvattiin kotimaisilla tuotteilla. Nyt lihat, kalat, siipikarja, maitotuotteet ja kasvikset hankitaan kaikki suomalaisilta toimittajilta.

Kasvisruokailijat ja vegaanit on huomioitu annoksilla, joissa pääraaka-aineena on suomalainen kasvisruokainnovaatio nyhtökaura – sitä saa esimerkiksi pizzassa ja hampurilaisessa.

“Kuluttajatutkimuksissa suomalaisuuden arvostus on viime vuosina noussut. On hienoa, että HelmiSimpukoissa on haluttu panostaa kotimaisuuteen. Avainlippu on aina merkki suomalaisesta työstä. Lisäksi Avainlippu-merkityn tuotteen kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia,” kertoo Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu.

”Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Uskon, että juuri näitä asioita myös HelmiSimpukka haluaa Avainlipun kautta omille asiakkailleen viestiä”, Mentu sanoo.

 

Ravintolatasoista ruokaa laadulla ja ammattitaidolla

HelmiSimpukassa ruoka tehdäänkin joka päivä itse, omassa keittiössä.

“Meillä on kaikissa HelmiSimpukka Ravintoloissa ammattitaitoiset kokit, jotka tekevät ruoan itse alusta loppuun. Tämä tarkoittaa valmiutta ja osaamista tehdä laadukasta, monipuolista ja herkullista ruokaa moneen makuun”, HelmiSimpukan ketjujohtaja Tarja Kuittinen toteaa.

“Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että ruoka tehdään asemilla itse, eikä ruoanlaitto tarkoita mitään valmispussien availua”, ruokalistauudistusta vetänyt keittiömestari Arto Rastas kertoo.

Rastas kehitti listalle kolme kokonaan uutta reseptiä. Vegaaninen falafelannos on tukevoitettu avokadohummuksella ja aiolilla, makkaraperunat saivat mausteisen säväyksen savusuolasta ja tulisista soosseista ja possu Arto Rastaan tapaan tarkoittaa suussasulavan pehmeäksi kypsytettyä porsasta siitakesienten, lehtikaalin ja punaviinikastikkeen kanssa.

“Minun kantava ruokafilosofiani on se, että hyvä ruoka ei katso ympäristöä, vaan sitä voidaan tehdä missä vain. Tarvitaan vain laadukkaat raaka-aineet ja intohimoinen kokki, joka rakastaa työtään ja kunnioittaa asiakasta”, Rastas sanoo.

Tutustu uuteen ruokalistaan: helmisimpukka.fi/uusiruokalista